Ανακοινώσεις Γενικά

Διαγωνισμός φωτογραφίας

Αγαπητοί γονείς και κηδεμόνες

Σας ενημερώνουμε ότι το σχολείο μας θα λάβει μέρος στο 10ο Πανελλήνιο διαγωνισμό μαθητικής  φωτογραφίας με θέμα «Το ταξίδι…» που διοργανωνει η Σιβιτανίδειος δημόσια σχολή με υπεύθυνη καθηγήτρια την κυρία Σαμαρά Βικτωρία.

Σχέδιο δράσης:

Θα συμμετέχουμε στο διαγωνισμό ως ομάδες (4-5 ατόμων/ μαθητών)

Διαμορφωθηκαν 3 ομάδες με τίτλο:

  • Το ταξίδι… άρωμα φθινοπώρου !
  • Το ταξίδι… παράδοση και θάλασσα !
  • Το ταξίδι… επαγγέλματα του χθες και του σήμερα !

Μπορούν να επιλέξουν οι μαθητές σε ποια ομάδα επιθυμούν να ενταχθούν και με τη χρήση της φωτογραφικής μηχανής ή των κινητών τους να πραγματοποιήσουν ομαδικά λήψεις σχετικές με τον κάθε άξονα.

Πιο συγκεκριμένα:

Στον 1ο άξονα οι φωτογραφίες θα μπορούν να απεικονίζουν οτιδήποτε θυμίζει φθινόπωρο στο νησί (ηλιοβασίλεμα, παιχνίδι παιδιών στην παιδική χαρά, καθημερινότητα – δραστηριότητες μαθητών, συννεφιασμένος ουρανός, πεζοπορία κ.ά.)

Στον 2ο  άξονα οι φωτογραφίες θα μπορούν να απεικονίζουν οτιδήποτε σχετίζεται με την παράδοση και τη θάλασσα (ψάρεμα, βάρκες και καΐκια, εκκλησίες, παλιές κατοικίες, παραδοσιακά μονοπάτια ή ψαροχώρια στο νησί, σύρματα, μουσική- μουσικά όργανα κ.ά.)

Στον 3ο  άξονα οι φωτογραφίες θα μπορούν να απεικονίζουν οτιδήποτε σχετίζεται με τα επαγγέλματα του χθες και του σήμερα (ψαράδες, καρνάγιο, εργοστάσιο ΊΜΕΡΥΣ, αρτοποιείο, Θειορυχεία, κτηνοτρόφοι, οινοποιείο στα Πολλώνια,  τυροκομείο Πάχαινας  κ.ά.)

 Εναλλακτικά, ο κάθε μαθητής / τρια μπορεί να δουλέψει ατομικά, ακολουθώντας και πάλι τους τρεις άξονες ως καθοδήγηση (προαιρετικά).

Μετά την ολοκλήρωση των λήψεων, οι μαθητές καλούνται να υποδείξουν το υλικό τους σε φλασάκι στο χώρο του σχολείου. Στη συνέχεια, οι συμμετέχοντες μαθητές με τη βοήθεια της υπεύθυνης καθηγήτριας της  δράσης και της διεύθυνσης, θα επιλέξουν ποια /ποιες φωτογραφίες θα αποσταλούν στο διαγωνισμό.

Τελική προθεσμία αποστολής φωτογραφικού υλικού στο διαγωνισμό είναι 20 Ιανουαρίου 2024.